Framtidstankar om mjølkeforedling i Sogn og Fjordane


SJH
Dato: 23. oktober 2013

Klokka: 09:45 - 17:15

Pris: 300

Stad: Gloppen Hotell, Sandane

Om kurset/påmelding:

Korleis komme i gang med foredling av mjølk. Marknaden etterspør mjølkeprodukt med karrakter og smak, vi importerer store mengder spesialitetsostar. Har mjølka vår potensial til å bli til delikatessar som markanden etterspør? Vi tek pulsen på dette spørsmålet denne dagen. Seminaret/dagen passar for alle som er nyfikne på tema, bonde eller ikkje, ide til oppstart av mjølkeforedling eller ikkje.

Vi startar hos Tine meierier Byrkjelo, besøker Fjellestad Gardskjøkken, får besøk av Eiker Gardsysteri og smak av stølsost frå Sogn og et lunsj på Gloppen Hotell der Preben Moen har laga ynskjeliste for kva ostar han ynskjer seg.

Program:

9.45 – oppmøte og omvising Tine Meierier Byrkjelo

12.00 – besøk hos Fjellestad Gardskjøken

13.00 – lunsj Gloppen Hotell

14.00 – miniseminar på Gloppen Hotell, Eiker Gårdsysteri, Norsk Gardsost, Smaking av ost, spørsmål og framtidsutsikter.

Velkommen til litt framtidstenking om mjølka vår.

Påmeldingsskjema her: