Plukk vilt 2019 – kurs i hausting og bruk av ville vekstar


SJH
Dato: 26. april - 27. april 2019

Klokka: 17:30 - 17:00

Pris: kr 600,- per person

Stad: Aabrekk gard, Oldedalen, 6791

Om kurset/påmelding:

Plukk vilt 2019 - Aabrekk Gard, Olden

26.-27. april 2019 blir det arrangert kurs i Plukk Vilt: hausting, foredling og bruk av ville vekstar . Kursstad er Aabrekk Gard i Oldedalen, Stryn kommune. Bli med på eit botanisk djupdykk inn i korleis du kan hauste frå naturen av vekstar til bruk som krydder eller mat av ville vekstar.

I år legg vi kurset tidleg på våren slik at du skal vere i stand til å bruke resten av forsommaren til å ta for deg av alt som spirer og gror. Du kan plukke og hauste ville plantar omtrent heile året. Vi har fokus på plantar på land på dette kurset, men du vil få introdusert nokre rødalgar frå havet også.

Kurset er i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Vest, og passar for deg som driv servering, vil hauste til kokkar og serveringsstadar eller har tankar om å bruke ville vekstar profesjonelt.

Ane Marit Willmann frå Vill Mat er instruktør på kurset i tillegg til Bjørg Devik Aurlien frå Høgt og Vilt i Gloppen. Kurset er praktisk der vi både sankar og lagar nokre matrettar eller får demonstrert teknikkar.

Målsetting med kurset er å gjere deg i stand til på ein trygg måte kunne hauste eit utval urter og plantar, kunne planlegge sesongen, og hauste til ege bruk eller bruk i komersiell samanheng. Du får inngåande kjennskap til nokre plantar og teknikken vert den same for nye plantar du tek inn i storimentet ditt, enten du skal tørke, foredle, bruke som ferske ingrediensar eller by fram for sal.

Program: Plukk Vilt 2019 program

Påmelding og betaling her: https://www.deltager.no/plukkvilt2019

Kom og la deg inspirere!

Ane Marit Willmann:

Ane er vokst opp på gård og nært naturen. Barndommen ble tilbrakt i graset, ved elva og i skogen og skogsyre, engsyre og vassarve gikk ned på høykant mens seljekvister ble til fløyter og fiskestenger. Etter en tur innom storbylivet, en bachelor i kommunikasjon, master i tverrfaglige kulturstudier og fireårig PhD løp i tverrfaglige kulturstudier var det på tide å finne tilbake til røttene; både de spiselige og de personlige. Interessen for og entusiasmen for lokal og bærekraftig mat produsert og høstet med tanke for både folk og økosystemenes ve og vel ble bare sterkere. Nå sanker hun i sesongen gjennom sitt eget firma Vill Mat. Gjennom Vill Mat har hun blant annet levert urter til Team CWD, med Christopher William Davidsen i spissen, Ramsløk til Mosbøen Gård sitt flatbrød og restauranter i Molde, Kristiansund, Angvik og Trondheim. Hun har også drevet et andelsbakeri, vært avløser og er ivrig naturfotograf. Brenner for den gode smaken og den gode maten produsert med omtanke for både folk, dyr og natur. Mat som vokser vilt i naturen er for henne et knutepunkt for veldig mange interesser og viktige tema som hun brenner for; bærekraftig ressursbruk, økologi, biologi, miljøvern, matauk, matlaging, mattradisjoner og kulturhistorie. Hun ser på ville vekster som en ressurs både i forhold til mattradisjoner, til medisinsk bruk og som råvarer til redskap, farging og tekstiler.