Ystekurs – inspirasjon til lokal foredling av mjølk


FylkesmannenVestland
Dato: 3. oktober 2019

Klokka: 10:30 - 15:30

Pris: kr 495,-

Stad: Rosendalsvegen 46, Rosendal, 5470, Hordaland

Om kurset/påmelding:

 

Det er i dag underdekning i marknaden for handtverksost i Norge – det er plass til både fleire ystarar, fleire typar ost eller enkle foredlingar lokalt av syrna produkt som surmjølk og yoghurt

Velkommen til deg som lurer på å foredle mjølka di sjølv eller samarbeide med nokon som vil starte ysteri. Er du kokk, formidlar, bloggar om ost eller på andre måtar interesserer deg for å foredle eller formidle norsk ost og råvarer frå norsk mjølk.

Gjennom dagen ønskjer vi å inspirere og gi deg innblikk i kva arbeid som ligg bak ein ost. Råvara, marknaden, regelverk – kort sagt skaffe deg eit overblikk slik at du kan arbeide vidare med din ide eller kanskje komme i gang med ein ide.

Kurslengde:          5 timar
Kursstad:              Rosendal Fjordhotel, Rosendal
Kursleiarar:          Pascale Baudonnel, Jørn Hafslund, Aud Slettehaug.

Påmelding:            https://eventfjordane.no/ystekurs/
Påmeldingsfrist:  Fredag 27.september 2019
Arrangør:              Fylkesmannen i Vestland
Kontaktperson:   Marit Hjortung, tlf. 906 19 592

Fanaost frå Ostegården copy Aud Slettehaug