Innføringskurs i ysting

Velkomen til innføringskurs i ysting ved Sogn Jord- og Hagebruksskule

Pascale Baudonnel er utdanna ysteteknolog frå Frankrike, underviser i ystekurs i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Vest.  Pascale var initiativtakar til Norsk Gardsost og driv Ystebui med sal av kulturar til ysting.  Ho har halde kurs og er rådgjevar for mange av dei som driv gardsysteri i Noreg. Fin artikkel om dama i vest her: https://www.nrk.no/vestland/i-dette-paradiset-bur-kvinna-bak-den-norske-ostesuksessen-1.14316722  

Praktisk om kurset finn de på SJH sine sider: https://sjh.no/aktivitet/innforingskurs-i-ysting-4/

Påmelding til same stad: 

Påmelding til kurset gjer du her.  Frist for påmelding: 1. april 2022

Skulen har nokre ledige internatrom til utleige; skriv i påmeldinga om de ynskjer bu på skulen.  Elles finn de andre overnattingsstader på www.booking.com eller www.airbnb.com.

Ved avmelding etter 10. april må 50 % av kursavgifta betalast.

 

 

Innføringskurs i ysting gir deltakarane grunnleggande kunnskap om ysting av rå (upasteurisert) mjølk. Det passar for alle med interesse for ysting. Kurset gir grunnlag for å gå vidare på modulkurs i ysting som er retta mot dei som vil etablera ysteri.

 

 

 

 

Sjå film frå 2015 til inspirasjon: https://vimeo.com/120395662

på  (SJH)

Dato

25 - 29 apr 2022
Utløpte arrangementer

Tid

Legg til dag

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 24 - 29 apr 2022
  • Tidspunkt Legg til dag

Stad

Aurland
Sogn Jord- og Hagebruksskule
Nettsted
https://sjh.no/aktivitet/innforingskurs-i-ysting-4/

Arrangør

Sogn Jord- og Hagebruksskule
Nettsted
https://sjh.no/aktivitet/innforingskurs-i-ysting-4/