
Innføringskurs i ysting
Velkomen til innføringskurs i ysting ved Sogn Jord- og Hagebruksskule
Pascale Baudonnel er utdanna ysteteknolog frå Frankrike, underviser i ystekurs i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Vest. Pascale var initiativtakar til Norsk Gardsost og driv Ystebui med sal av kulturar til ysting. Ho har halde kurs og er rådgjevar for mange av dei som driv gardsysteri i Noreg. Fin artikkel om dama i vest her: https://www.nrk.no/vestland/i-dette-paradiset-bur-kvinna-bak-den-norske-ostesuksessen-1.14316722
Praktisk om kurset finn de på SJH sine sider: https://sjh.no/aktivitet/innforingskurs-i-ysting-4/
Påmelding til same stad:
Påmelding til kurset gjer du her. Frist for påmelding: 1. april 2022
Skulen har nokre ledige internatrom til utleige; skriv i påmeldinga om de ynskjer bu på skulen. Elles finn de andre overnattingsstader på www.booking.com eller www.airbnb.com.
Ved avmelding etter 10. april må 50 % av kursavgifta betalast.
Innføringskurs i ysting gir deltakarane grunnleggande kunnskap om ysting av rå (upasteurisert) mjølk. Det passar for alle med interesse for ysting. Kurset gir grunnlag for å gå vidare på modulkurs i ysting som er retta mot dei som vil etablera ysteri.
Sjå film frå 2015 til inspirasjon: https://vimeo.com/120395662