Innføringskurs Ysting

Velkommen til Innføringskurs i ysting 

– eit tilbod frå Kompetansenettverket lokalmat.

Kurset er arrangert på Sogn Jord- og Hagebruksskule (SJH) som tilbyr ulike kurs og utdanning i ysting. Innføringskurset er viktig å ha i botnen for deg som ynskjer å foredle mjølk til håndverkprodukt av ku- og geitemjølk, enten for personlig interesse eller med mål om å drive småskala produksjon.

Program:

Program innføringskurs i ysting 18.11.-22.11.2024

Innhold i kurset:

  • Teoretisk og praktisk opplæring i foredling av mjølk
  • Kjemisk innhald i mjølk, mikrobiologi, mjølkesyrebakteriar og startkulturar.
  • Koagulering av mjølk og ysting, salting og modning av ost.
  • Hygiene, vask og reinhald, ysteutstyr. 
  • Besøk i ysteri, eks på mjølkeprodukt vi lagar på kurset er koking av dravle. 

Kurset gir oversikt over ystefaget, oppskrifter til utprøving heime, grunnkompetanse i syrning, mikrobiologi og råvarekvalitet for å kunne yste av rå mjølk. 

Varighet: Kurset byrjar måndag 18. november 2024 kl 17.00 
og avsluttar fredag 22. november 2024 kl 16.30.

Målgruppe: Kurset passer for både nybegynnere og de med noe erfaring innen mjølkeforedling.

Påmelding: paamelding.sjh@vlfk.no

 

Pris: kr. 5600,- inkluderer lunsj/middag, kaffi og kveldsmat alle dager. Frukost og overnatting kjem i tillegg.

Skulen har nokon ledige internatrom. Meld frå ved påmelding om du ynskjer bu på skulen.

Ved spørsmål ta kontakt med Sogn Jord- og Hagebruksskule, tlf.: 57 63 71 00

Dato

18 - 22 nov 2024
Utløpte arrangementer

Tid

08:00 - 18:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 18 - 22 nov 2024
  • Tidspunkt 02:00 - 12:00

Stad

Aurland
Sogn Jord- og Hagebruksskule
Nettsted
https://sjh.no/aktivitet/innforingskurs-i-ysting-4/