Studietur til fjella i Syd-Tirol, Rovereto og Trentino.

Program i lenke her: Cheese 2023 Sudtirol studietur

 

Mandag 11 september (må vere på plass i Venezia søndag kveld) til fredag 15 sept. med mogelegheit til å forlenge med opphald på Cheese 2023 i Bra frå fredag 15. sept. 

Vi leiger buss og overnatter på agroturismo hotell i små landsbyer, bedriftsbesøk og rådgiving landbruk: 

Turen tar oss fra Venezia nordover og gjennom alpene helt opp til den tyskspråklige delen av Italia på grensen til Østerrike. I dalførene der oppe lager de graukase, en ost som minner mye om norsk gamalost. Vi skal besøke et typisk gardsbruk i høyfjellene og bratte fører der oppe og i tillegg et ysteri. Det blir typisk alpekost til måltidene.

Etter en natt i de høye tyskspråklige alper, kjører vi sørover mot de italienskspråklige alpene. Her endres fort både arktitekturen og kulturen, det blir mer livlig og kaotisk. Her skal vi besøke historiske steder som Rovereto og Trentino, i tillegg besøke et ekte tørrfiskbroderskap og få servert tørrfiskmåltid i slottet deres.

https://www.facebook.com/people/Vulnerabile-Confraternita-dello-Stofiss-dei-Frati/100064794471758/

Etter to netter i trentino blir det avreise til Milano der vi overnatter torsdag kveld. Besøk på delikatessebutikker og noen møter + felles måltidsoppleving der. Fredag morgon reiser dei som avslutter turen heim, nye deltakarar mønstrer på og vi reiser sør-vestover mot Bra og Slow Cheese gjennom den flate Po-sletten. 

Fly til Venezia som du booker sjølv eller vi bestiller for deg gjennom Berg-Hansen. Heimreise frå Malpensa/Milano fredag morgon. 

Pris: ca 12 000,- per pers i dobbeltrom dersom du skal vidare til Cheese og vere med på heile turen får du eit tillegg for opphaldet i Bra. Inkl buss, hotell og måtider. Enkeltrom kjem i tillegg. 

 

Dato

10 - 15 sep 2023
Utløpte arrangementer

Tid

08:00 - 18:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 10 - 15 sep 2023
  • Tidspunkt 02:00 - 12:00